Főoldal » Szállodai hírek » Támogatások
Főoldal » Szállodai hírek » Támogatások

Támogatások

Támogatások / Sajtóközlemény

Támogatások

2021 | 10 | 20

Art Karos Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Art hotel zalakaros

Zöld energia a zalakarosi art hotelben***                

Mintegy 9 millió ft támogatást kapott a hotel arra, hogy fejlessze energetikai rendszerét.

Szeptembertől már élesben működik a 3 szintes, családias szálloda tetejére telepített 128 panelből álló napelem rendszer. A tulajdonosok számára nemcsak az volt fontos, hogy ezzel a működés finanszírozhatóságát hosszú távon elősegítsék. A szálloda vezetői a működés minden területén törekednek a zöld működés szempontjainak figyelembevételére.

Biztos, hogy senki számára nem kérdés, hogy egy 44 szobás szálloda számára az egyik legnagyobb kiadási tételt a működése során az elektromos energiaellátás biztosítása jelenti. A hotel tulajdonosai ezért is tartották fontosnak, hogy pályázzanak a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program felhívására. A cég a 16 millió forintos beruházáshoz 50%-os támogatást kapott.
A projekt keretében júliusban kezdődött meg a 128 panelből álló fémszerkezeten álló panelek felszerelése a hotel épületének tetejére. A napelemek névleges teljesítménye 57,6 kWh/év. Szeptemberre már a villamos energia szolgáltató is jóváhagyta a rendszer csatlakoztatását és így a fűtési szezon kezdetére már kedvezőbb működési költséggel fog üzemelni a szálloda.
Az energiahatékonysági fejlesztések által elért primer energiafelhasználás csökkenés várható értéke 342,86 GJ/év lesz.

vissza

Nyerje meg a 2 fős 2 éjszakás wellness hétvégét!

Tudta?! Nálunk nem kell előleget fizetnie, és foglalását a legtöbb esetben akár 7 nappal érkezés előtt is lemondhatja. RÉSZLETEK »